top of page

Evoluție derutantă (pentru consumatori) a cotelor de piață ale furnizorilor de energie electrică


Comparând cotele de piață ale furnizorilor de energie electrică din ianuarie 2020 cu cele din ianuarie 2021, evidențiem - pe lângă concluziile grafice prezentate în finalul articolului - apariția, în clasamentului furnizorilor cu o cotă de piață mai mare de 1%, a Nova Power & Gas și a Hidroelectrica.


Din grafic nu se poate observa însă caracterul derutant al evoluțiilor cotelor de piață.

Pe de o parte avem publicarea întârziată - deci lipsită de relevanță - a raportului ANRE specific, iar pe de o altă parte natura înșelătoare, a evoluțiilor cotelor de piață, pentru consumatorii de energie electrică. Rațiunile afirmației din urmă sunt inconstanța și lipsa de asumare a contractelor de furnizare încheiate cu consumatorii de către unii dintre furnizorii de energie electrică... motivele: "negarantarea" prețurilor garantate, fixe și invariabile, rezilierea ilegală a contractelor ș. a. m. d..


Este responsabilitatea comercială a consumatorilor să realizeze toate analizele necesare pentru limitarea riscurilor (vă putem sprijini în aceste demersuri), este responsabilitatea de control a autorităților să vegheze funcționarea corectă a piețelor și este responsabilitatea etică - măcar - a furnizorilor să aibă un comportament concurențial corect. Toate aceste tipuri de responsabilitate pentru egalitate între toți participanții din piață.



Abonează-te la newsletter-ul ales de peste 500 de achizitori
De acum veți fi la curent!
bottom of page